Jump to content

Custom Search

Welcome to the Ford Edge Forum


Sign In  Log in with Facebook

Create Account
Welcome to the Ford Edge Forum - the largest Ford Edge forum discussion board on the web. You must register to create new topics or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Benefits of membership:
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members
  • Create a photo album and post images. . .and more!
Click here to signup now
 
Guest Message by DevFuse

The official Ford authorized Ford Edge Registry is now live. More here!


Photo
- - - - -

Can find " my keys" option in settings


  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1 OFFLINE   Narrowgaugethrottlepuller

Narrowgaugethrottlepuller

    New Edge Member

  • Edge Member
  • 7 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • Location:Orange County ca
  • Edge's Year:2011

Posted 23 November 2014 - 02:35 AM

I just had my battery replaced a few weeks ago . Just recently I notice that my programming is not the same , no mute on radio after seatbelt is not fasten, speed is limited at 80 mph where is wasn't before, low fuel warning. After reading my manual I went in to the information screen and scroll down to settings. After scrolling Down there was no my key program . I purchased this edge and a leased return and it still had radio and speed restrictions to 65 mph. The salesman show me how to change this and we did this together being able to locate my key program with out a problem. I know Im not nuts because it was there before and now it had just vanished. Has anyone else saw this problem

Thanks for the input







Lose this advertisement by becoming a member. Click here to create a free account.


#2 OFFLINE   omar302

omar302

    Ford Edge Addict

  • Edge Platinum Member
  • 1,504 posts
  • Region:Middle East
  • Location:Qatar
  • Edge's Year:2011

Posted 23 November 2014 - 07:58 AM

I think you need to start your vehicle with an Admin key to access that menu.

#3 OFFLINE   akirby

akirby

    Ford Edge Legal Resident

  • Moderator
  • 9,733 posts

Posted 23 November 2014 - 09:02 AM

Exactly. You have the mykey. You need the admin key.

#4 OFFLINE   Narrowgaugethrottlepuller

Narrowgaugethrottlepuller

    New Edge Member

  • Edge Member
  • 7 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • Location:Orange County ca
  • Edge's Year:2011

Posted 23 November 2014 - 09:20 PM

Thanks guys, I have tried with both keys and still nothing. Still scratching my head

#5 OFFLINE   omar302

omar302

    Ford Edge Addict

  • Edge Platinum Member
  • 1,504 posts
  • Region:Middle East
  • Location:Qatar
  • Edge's Year:2011

Posted 23 November 2014 - 11:11 PM

I think we need to give more details, what model & year is your Edge? are you the first owner? There might be a 3rd key that is the Admin key.

#6 OFFLINE   Narrowgaugethrottlepuller

Narrowgaugethrottlepuller

    New Edge Member

  • Edge Member
  • 7 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • Location:Orange County ca
  • Edge's Year:2011

Posted 23 November 2014 - 11:43 PM

I'm the second owner, it's a 2011 Ford Edge sel . when I purchased it it just came off a lease with both keys . It was originally lease by a company in Nevada that had the speed limited at 65 and the radio volume turned down. I noticed this during the test drive and with dealer salesmans help we went thru the prompts to the my key and reset the values to my liking . Fast forward now a year and a half later just having the battery replaced I notice that the speed was limited at 80 and my radio did not mute after my seat belt wasn't fasten.

#7 OFFLINE   omar302

omar302

    Ford Edge Addict

  • Edge Platinum Member
  • 1,504 posts
  • Region:Middle East
  • Location:Qatar
  • Edge's Year:2011

Posted 24 November 2014 - 12:54 AM

Check in the instrument cluster under the Information menu, how many MyKeys & Admin Keys are listed? From what you described, you should have 2 MyKeys (minimum that you used) and you should also have at least 1 more Admin key. If that is the case, then you have a missing 3rd key, either you try to find it or ask your dealer (or maybe a locksmith) to clear that key for you.

#8 OFFLINE   Narrowgaugethrottlepuller

Narrowgaugethrottlepuller

    New Edge Member

  • Edge Member
  • 7 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • Location:Orange County ca
  • Edge's Year:2011

Posted 24 November 2014 - 02:10 AM

I have check the information menu and I can't find any to promp for " my keys" at all.

#9 OFFLINE   Narrowgaugethrottlepuller

Narrowgaugethrottlepuller

    New Edge Member

  • Edge Member
  • 7 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • Location:Orange County ca
  • Edge's Year:2011

Posted 24 November 2014 - 02:12 AM

Thank you for all your advise omar302

#10 OFFLINE   Narrowgaugethrottlepuller

Narrowgaugethrottlepuller

    New Edge Member

  • Edge Member
  • 7 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • Location:Orange County ca
  • Edge's Year:2011

Posted 28 November 2014 - 01:39 PM

Hi guys, after a week of scratching my head , I decided to look at my sisters 2011 edge sel. I went into the display and scrolled down to settings and found "my keys " . I'm missing that in my 2011 edge. How does this end up missing I'm wondering if it somehow it was erased?

Thanks

#11 OFFLINE   akirby

akirby

    Ford Edge Legal Resident

  • Moderator
  • 9,733 posts

Posted 28 November 2014 - 03:05 PM

Probably need the dealer to check it out. That's unusual.

#12 OFFLINE   royscobra

royscobra

    New Edge Member

  • Edge Member
  • 4 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • Location:United States
  • Edge's Year:2011

Posted 13 May 2015 - 10:55 AM

I had same issue. Ford dealer said my instrument cluster needs replaced. Supposedly lost its memory. My question is how can it just lose a small portion of memory. There should be a way to reprogram this feature. Anyone???????



#13 OFFLINE   royscobra

royscobra

    New Edge Member

  • Edge Member
  • 4 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • Location:United States
  • Edge's Year:2011

Posted 13 May 2015 - 11:12 AM

Ford dealer said my instrument cluster is bad. Everything is there except this feature. It supposedly lost memory. Codes U3000-43 U3000-44.

Everything else works in instrument cluster so why cant I have these features re-programmed in to the computer????????



#14 OFFLINE   royscobra

royscobra

    New Edge Member

  • Edge Member
  • 4 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • Location:United States
  • Edge's Year:2011

Posted 24 May 2015 - 08:41 AM

I dont think the dealer is coming clean by telling me I need a new instrument cluster just to get this icon back. Over $800 for new cluster to fix one icon and everything else works???????????? I think this is BULL. There has to be a Computer problem or Key for where ever this MY KEY icon is located.. I wish I knew where this icon originates in the cars memory. They make a instrument cluster with just this feature???????????? I dont think so. 



#15 OFFLINE   MICTIP

MICTIP

    New Edge Member

  • Edge Member
  • 12 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • Location:Arizona
  • Edge's Year:2013

Posted 10 December 2015 - 09:32 AM

Did you ever get this resolved? What about getting the most current software update for MyTouch? Would that help?



#16 OFFLINE   akirby

akirby

    Ford Edge Legal Resident

  • Moderator
  • 9,733 posts

Posted 10 December 2015 - 09:36 AM

Not if the problem was the instrument cluster.



#17 OFFLINE   royscobra

royscobra

    New Edge Member

  • Edge Member
  • 4 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • Location:United States
  • Edge's Year:2011

Posted 11 December 2015 - 09:48 AM

As I said earlier in this topic about options disappearing. One ford dealer said instrument cluster bad. Not true. Went to different dealer  and their mechanic did what I thought was possible. He found where there was 4 keys entered into computer. He erased what was in computer & re-installed my original option for car when new & now everything is fine. Needless to say at a fraction of first repair option.  I guess this is common if car was previous rental.   It will also take care of the speed restriction problem. 


  • WWWPerfA_ZN0W and knickerbocker like this

#18 OFFLINE   knickerbocker

knickerbocker

    New Edge Member

  • Edge Member
  • 172 posts
  • Region:Canada Ontario
  • Location:London
  • Edge's Year:2016

Posted 11 December 2015 - 09:56 AM

As I said earlier in this topic about options disappearing. One ford dealer said instrument cluster bad. Not true. Went to different dealer  and their mechanic did what I thought was possible. He found where there was 4 keys entered into computer. He erased what was in computer & re-installed my original option for car when new & now everything is fine. Needless to say at a fraction of first repair option.  I guess this is common if car was previous rental.   It will also take care of the speed restriction problem. 

 

 

So many systems in new vehicles are software controlled, and I think that some shops might still be stuck in a 'hardware world' that they cannot fathom working on a computer to fix a vehicle.

 

Glad you got those settings back and thanks for keeping us updated. :)



#19 OFFLINE   2011edgese

2011edgese

    Ford Edge Member

  • Edge Member
  • 363 posts
  • Region:Decline
  • Location:USA

Posted 17 April 2017 - 01:07 PM

As I said earlier in this topic about options disappearing. One ford dealer said instrument cluster bad. Not true. Went to different dealer  and their mechanic did what I thought was possible. He found where there was 4 keys entered into computer. He erased what was in computer & re-installed my original option for car when new & now everything is fine. Needless to say at a fraction of first repair option.  I guess this is common if car was previous rental.   It will also take care of the speed restriction problem. 


Im having the same issue. Bought it pre certified used at Ford. Given 2 keys. 1 key was always the master. Battery died amd replaced it. Now the master key wont control MYKEY. So the car is limited to 80mph on both keys. Dealer just told me they would have to cut a 3rd key to fix it. Are they B.S me? What did they do you your key amd how much did they charge?

#20 OFFLINE   akirby

akirby

    Ford Edge Legal Resident

  • Moderator
  • 9,733 posts

Posted 17 April 2017 - 01:12 PM

Replacing the battery shouldn't change the admin key.  Either way the dealer can erase the learned keys and relearn them both as admins then you can set one for mykey if that's what you want.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users