Jump to content

Custom Search

Photo
- - - - -

Weird A/C Issue


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 OFFLINE   bob_loblaw

bob_loblaw

    New Edge Member

  • Edge Member
  • 5 posts
  • Region:U.S. Southern Atlantic
  • Location:United States
  • Edge's Year:None

Posted 02 June 2016 - 12:49 PM

Our A/C doesn't blow on high even though the setting is on high.

It comes on 5 minutes later or 25 minutes later.

 

It occurs at least once a week sometimes more and typically after the car has sat out in the heat during the day at work.

Other wise it cools perfectly.

The dealer can't diagnose it since they can't duplicate.

Anyone else seen/heard of this issue?









Lose this advertisement by becoming a member. Click here to create a free account.


#2 OFFLINE   WWWPerfA_ZN0W

WWWPerfA_ZN0W

    Ford Edge Legal Resident

  • Edge Platinum Member
  • 9,009 posts
  • Region:U.S. Northeast
  • Location:Maryland
  • Edge's Year:Decline

Posted 02 June 2016 - 01:02 PM

Blower or blower resistor going bad.  Check the cabin air filter/screen first though.



#3 OFFLINE   bob_loblaw

bob_loblaw

    New Edge Member

  • Edge Member
  • 5 posts
  • Region:U.S. Southern Atlantic
  • Location:United States
  • Edge's Year:None

Posted 02 June 2016 - 01:20 PM

Thanks, i'll try the cabin filter. That hasn't been replaced in 2 years almost.


  • macbwt likes this

#4 OFFLINE   callatis

callatis

    New Edge Member

  • Edge Member
  • 22 posts
  • Region:Canada Ontario
  • Location:Canada
  • Edge's Year:2013

Posted 09 May 2018 - 08:26 PM

I always leave my Air on Auto, summer or winter. I just started the A/C and I have the feeling it doesn't blow enough cold air. If I manually increase the fan, I can feel the cold air. While on Auto,iIf I lower the temp from 22C to 18C now I can hear the fan speed increasing and blowing a lot of cold air. 

Any idea? Thanks a lot!



#5 OFFLINE   akirby

akirby

    Ford Edge Legal Resident

  • Moderator
  • 10,933 posts

Posted 09 May 2018 - 09:29 PM

Have you changed the cabin air filter?

#6 OFFLINE   enigma-2

enigma-2

    Ford Edge Fanatic

  • Edge Member
  • 3,245 posts
  • Region:U.S. Great Lakes
  • Location:Indiana
  • Edge's Year:2009

Posted 09 May 2018 - 10:10 PM

I would agree with checking the cabin air filter. If it's ok, I would have the charge checked at the dealership. All systems leak very, very slowly. Some more than others. Could be just a little low. When the dealer changed my radiator fans, they also checked thd a/c charge. It was a little low, they charged and I could feel the difference. It was slight, but noticeable.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users