Jump to content

Custom Search

Welcome to the Ford Edge Forum


Sign In  Log in with Facebook

Create Account
Welcome to the Ford Edge Forum - the largest Ford Edge forum discussion board on the web. You must register to create new topics or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Benefits of membership:
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members
  • Create a photo album and post images. . .and more!
Click here to signup now
 
Guest Message by DevFuse

The official Ford authorized Ford Edge Registry is now live. More here!


Photo
- - - - -

Instrument cluster diagnostic tests


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 OFFLINE   enigma-2

enigma-2

    Ford Edge Fanatic

  • Edge Member
  • 2,509 posts
  • Region:U.S. Great Lakes
  • Location:Indiana
  • Edge's Year:2009

Posted 07 August 2017 - 06:05 PM

If you suspect that your instrument panel is malfunctioning, you can put it into a diagnostic mode and read any codes stored.

It may be different on different models and years, but on my 2009, i enter the diagnostic mode by turning the key off, then hold both the RESET and SETUP buttons and then turn the key to RUN. Instrument cluster starts in Diagnostic Mode.

From there you push the SETUP button to cycle through all of the various readings. What your looking for is the CDC screen. Record the codes it recorded and take it to your dealer. (There's a LOT of screens, so don't give up too soon).

I believe on those who have the push button start, you push the START button without placing your foot on your brake to enter the run mode.

Edited by enigma-2, 07 August 2017 - 06:06 PM.

  • WWWPerfA_ZN0W and PaulSchott like this







Lose this advertisement by becoming a member. Click here to create a free account.


#2 OFFLINE   PaulSchott

PaulSchott

    Ford Edge Member

  • Edge Member
  • 379 posts
  • Region:U.S. Northeast
  • Location:Connecticut
  • Edge's Year:2007

Posted 08 August 2017 - 06:15 AM

I have done this on my 2007 just to see it work.  Very interesting info.


  • WWWPerfA_ZN0W likes this




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users