Jump to content

Custom Search

Welcome to the Ford Edge Forum


Sign In  Log in with Facebook

Create Account
Welcome to the Ford Edge Forum - the largest Ford Edge forum discussion board on the web. You must register to create new topics or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Benefits of membership:
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members
  • Create a photo album and post images. . .and more!
Click here to signup now
 
Guest Message by DevFuse

The official Ford authorized Ford Edge Registry is now live. More here!


Photo
- - - - -

Random horn chirps when parked - solved


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 OFFLINE   factor99

factor99

    New Edge Member

  • Edge Member
  • 112 posts
  • Location:Ottawa, Ontario

Posted 23 August 2017 - 02:59 PM

Yesterday my Edge started chirping the horn every few minutes while parked.  It seemed like it was chirping a code but it was different every time. The signal lights flashed while it was chirping too.  When I tried to unlock with the key fob, it re-locked a second later and the fob wouldn't lock the vehicle.  It would start without problems and the inside lock buttons worked.. There was nothing different on the dashboard either.

 

I changed the battery in the intelligent key fob (even though it still read 3V) and everything was normal again!

 

There was a torrential rainstorm when the problems started, maybe that played a role in the problem.  The Edge had been at the dealer for the day too; I don't know if something happened there.

 

 


  • WWWPerfA_ZN0W likes this







Lose this advertisement by becoming a member. Click here to create a free account.


#2 OFFLINE   normkol

normkol

    New Edge Member

  • Edge Member
  • 32 posts
  • Region:U.S. Northeast
  • Location:Staten Island, NY
  • Edge's Year:2016

Posted 25 August 2017 - 08:43 AM

I don't know your model year, but on my 2016 I recently got a message on the left display to replace the batteries in the Intelligent Key fob. It wasn't displaying any symptoms, yet.

 

In the 2016, there are two batteries per fob.


  • WWWPerfA_ZN0W likes this

#3 OFFLINE   factor99

factor99

    New Edge Member

  • Edge Member
  • 112 posts
  • Location:Ottawa, Ontario

Posted 25 August 2017 - 02:25 PM

I have a 2011.  I have had  to changed the fob battery before and didn't have any notification.



#4 OFFLINE   WWWPerfA_ZN0W

WWWPerfA_ZN0W

    Ford Edge Legal Resident

  • Edge Platinum Member
  • 8,225 posts
  • Region:U.S. Northeast
  • Location:Maryland
  • Edge's Year:Decline

Posted 25 August 2017 - 11:21 PM

Features change with different generations of the Edge.  This was not present in Gen 1.5 (2011-14).



#5 OFFLINE   enigma-2

enigma-2

    Ford Edge Fanatic

  • Edge Member
  • 2,515 posts
  • Region:U.S. Great Lakes
  • Location:Indiana
  • Edge's Year:2009

Posted 27 August 2017 - 06:44 PM

That's strange. I have a clear indicator in my gen-1.0.

If the FOB doesn't open the door, time to change the battery.
:hi5:

Edited by enigma-2, 27 August 2017 - 06:46 PM.

  • WWWPerfA_ZN0W and PaulSchott like this




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users