Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'check engine light'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Ford Edge Forum
    • Welcome Forum!
    • Forum Help & Site Suggestions
  • Ford Edge Social Forum
    • Lounge
    • Articles, News & Reviews
    • Buying, Leasing & Ordering
    • Dealership & Vendor Experiences
    • Competing Crossovers & Vehicles
    • Facebook Pages
    • Multimedia
    • Owner Impressions
    • Super News Ticker
  • Ford Edge Lincoln MKX Modification and Technical Discussion
    • Accessories & Modifications
    • Ford Edge & MKX Member Builds
    • Alarms, Keyless Entry, Locks & Remote Start
    • Appearance - Detailing, Wash & Wax
    • Audio, Backup, Navigation & SYNC
    • Brakes, Chassis & Suspension
    • Cargo, Hauling, Roof Racks & Towing
    • Exterior & Body
    • Glass, Lenses, Lighting, Mirrors, Sunroof (BAMR), Wipers
    • Interior, A.C., Heat, Interior Trim
    • Recalls, TSBs & Warranty
    • Wheels & Tires
    • Ford Sync Specific Forum
  • Ford Edge & Lincoln MKX: Powertrain
    • 3.5L and 3.7L
    • EcoBoost
    • Edge RS
    • Edge ST
    • All Wheel Drive (AWD)
    • Transaxle (FWD)
  • Ford Edge, MKX Nautilus Model Year Specific
    • 2015+ Edge & MKX Generation II
    • 2007-2014 Edge & MKX Generation I
  • Classifieds
    • Classifieds
  • Test Forum
    • TEST FORUM
  • Ford Edge & Lincoln MKX: Interior
  • Ford Edge & Lincoln MKX: Recalls, TSBs & Warranty

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Found 2 results

  1. Hello, I ended up driving through a flooded viaduct and after coming out on the other side, I heard what sounded like a hole in the muffler. Next day, I took it to a muffler shop and they told me/showed me that the flex pipe needed to be replaced and I approved. After getting the car back, I ran an errand and throttled up to 45-50 mph when the Check Engine link began to flash/blink. I put it in neutral and pulled off the road to check. Engine sounded fine. Oil was full. No abnormal smells, vibrations, etc. Car sounded fine and the light went off so I went on my way. This morning the light came on again after passing a car at roughly 40-45mph. This time the car was somewhat hesitant to accelerate and the engine felt sluggish. After 45 seconds, the condition went away and the car experienced no further issues. My question is would the exhaust repair trigger some type of code to cause the light to come on? Is there a sensor in between the flex pipe repair that the mechanic could have possibly forgot to reconnect? Could an incorrect repair set the light off? Or could this be just a coincidence of two separate issues occuring at the same time? BTW, I have a dealer appt tomorrow to get a scan. Any thoughts/recommendations would be highly appreciated. Car details - 2011 Ford Edge Ltd. AWD, 3.5L w/approx 88k miles. Daily driver.
  2. hey guys, long time lurker first time poster. got a bit of a problem with my wife's 08 edge limited after a new battery was installed. i have a few dash lights that are on and won't go away. i haven't had it scanned or taken it to the dealer yet, as i don't think it needs that just yet. plus i'm mechanicaly inclined enough to try and figure this out. or maybe i'm too cheap lol . but on to the problem. it had a shifting flare going from first to second gear for a while, but after a 10 miles it seemed to fix it. so that's not the biggest deal. nav system thinks we are going south when we are going north, need help with this! how to fix it. dash lights that are on all the time, emergency brake, wrench light, abs, traction control. need help on this!! thanks in advance you guys!!
×