Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'front end noise'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Ford Edge Forum
    • Welcome Forum!
    • Forum Help & Site Suggestions
  • Ford Edge Social Forum
    • Lounge
    • Articles, News & Reviews
    • Buying, Leasing & Ordering
    • Dealership & Vendor Experiences
    • Competing Crossovers & Vehicles
    • Facebook Pages
    • Multimedia
    • Owner Impressions
    • Super News Ticker
  • Ford Edge Lincoln MKX Modification and Technical Discussion
    • Accessories & Modifications
    • Ford Edge & MKX Member Builds
    • Alarms, Keyless Entry, Locks & Remote Start
    • Appearance - Detailing, Wash & Wax
    • Audio, Backup, Navigation & SYNC
    • Brakes, Chassis & Suspension
    • Cargo, Hauling, Roof Racks & Towing
    • Exterior & Body
    • Glass, Lenses, Lighting, Mirrors, Sunroof (BAMR), Wipers
    • Interior, A.C., Heat, Interior Trim
    • Recalls, TSBs & Warranty
    • Wheels & Tires
    • Ford Sync Specific Forum
  • Ford Edge & Lincoln MKX: Powertrain
    • 3.5L and 3.7L
    • EcoBoost
    • Edge RS
    • Edge ST
    • All Wheel Drive (AWD)
    • Transaxle (FWD)
  • Ford Edge, MKX Nautilus Model Year Specific
    • 2015+ Edge & MKX Generation II
    • 2007-2014 Edge & MKX Generation I
  • Classifieds
    • Classifieds
  • Test Forum
    • TEST FORUM
  • Ford Edge & Lincoln MKX: Interior
  • Ford Edge & Lincoln MKX: Recalls, TSBs & Warranty

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Found 2 results

  1. Hello everyone! I'm having some trouble with my 2010 Ford Edge FWD LTD and am hoping you may be able to steer me in the right direction. My Edge has 92k miles on it and has never really given me any trouble other than a creaking noise when going in and out of my drive way a few years ago. That was a motor mount and it was replaced under warranty- there was a TSB on the issue as well. About a month ago I started noticing a click of a pop noise coming from the front end. I would notice this mostly when I was increasing speed on the highway and would let my foot off of the gas, taking off from a complete or rolling stop and in stopping. To me it sounds like something is loose somewhere and the noise is connected to the shifting weight of the vehicle when you stop or start. It would also happen when making turns either way especially when there is an incline. Sometimes it will happen when the car is jarred going over a bad spot in the road as well. So again to me, the noise occurs when the weight of the car shifts. It can't be replicated by bouncing on the car when it's in park and it does not happen all the time. It's sporadic and not super loud. So I took the car in to the dealer as it is still under my warranty 3 weeks ago to have it checked out with an oil change. They told me that the "drive shaft was loose" and they tightened it up..... I didn't question it and went on about my business. On the way home the noise was still there so I called and made another appointment. This time they replaced the drivers side half shaft. I drove the car home, noise still there so I brought it back. This time they said it was the drivers side wheel bearing/hub and they replaced that as well. Noise still there when I drove it off the lot. I took it back again refusing to drive it home. The dealer kept it for a couple days and this time when I picked it up they said they replaced the passengers side half shaft and wheel bearing / hub. By the time I reached my house the noise was back..... I am planning to drop it off again tonight at the dealer. Two techs have driven the car with me and heard the noise. One thought wheel bearing and one thought a mount. They say they have checked but sometimes these noises are hard to pinpoint. Last night in desperation I went outside and kind of looked up in my drivers side wheel well just to see if anything seemed loose to my untrained eyes. Well, there were a couple of bolts/covers missing where they must have removed be plastic wheel well cover and there was a good sized piece of foam sticking out from two pieces of the well by the shock/spring. I pulled it out and saved it so they can put it back..... I have trusted this same dealer service department for almost 15 years. I really like the people there and they don't treat me like I'm just a girl. But this most recent episode is beginning to wear on my nerves. After the 3rd time bringing it over there I told them I didn't want it back until they had found and fixed it. Someone needed to test drive it to ensure its completely resolved before I come up there. It's an inconvenience to keep finding rides.... By the time I got home on Saturday and heard that noise again I called the manager again and he was so sorry for not having driven it himself because he knows the noise they are looking for. He said that he wants me to take it back when he's there- tonight and leave it again. He told me that sometimes noises are just hard to find so its great I have this warranty where they can throw parts at it to try to take care of it since it's not an obvious fix. I asked if I should go to a different dealer and he said definitely not, his are the best, etc. I don't have a list of parts they have looked at but at this point I would like to be able to help give ideas on what it could be. Any thoughts? I have read sway bar/ bushings, control arm bushings, strut bearing mounts and clips, and ball joints. Anything else? I also read Cv joint. Is that the same thing as a half shaft? My receipt says drive shaft and nut were replaced. Any help would be greatly appreciated! Thank you!
  2. I am experiencing this problem since the day my vehicle got hit from another car on right side of my vehicle, impact came to my vehicle on wheel, fender and passenger side door. (pics attached) Ford Body shop has repaired the door & Fender and replaced the wheel rim, as it has big scratch on it. after the repair work done every morning when i cross first speed-breaker (bump) on my way to office it gives me click sound. I am unable to get from where it is coming (whether suspension, control arm or any other part connected to the front right wheel). This sound come only if vehicle speed is 20km/hr or above. if it cross the speed breaker below this speed then sound wont come. I have notified dealer in this regard, they kept the vehicle for 2days but remain unable to find anything. Need expert opinions.
×