Jump to content
Ford Edge Forum

Search the Community

Showing results for tags 'gears'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Ford Edge Forum
    • Welcome Forum!
    • Forum Help & Site Suggestions
  • Ford Edge Social Forum
    • Lounge
    • Articles, News & Reviews
    • Buying, Leasing & Ordering
    • Dealership & Vendor Experiences
    • Competing Crossovers & Vehicles
    • Facebook Pages
    • Multimedia
    • Owner Impressions
    • Super News Ticker
  • Ford Edge Lincoln MKX Modification and Technical Discussion
    • Accessories & Modifications
    • Ford Edge & MKX Member Builds
    • Alarms, Keyless Entry, Locks & Remote Start
    • Appearance - Detailing, Wash & Wax
    • Audio, Backup, Navigation & SYNC
    • Brakes, Chassis & Suspension
    • Cargo, Hauling, Roof Racks & Towing
    • Exterior & Body
    • Glass, Lenses, Lighting, Mirrors, Sunroof (BAMR), Wipers
    • Interior
    • Recalls, TSBs & Warranty
    • Wheels & Tires
    • Ford Sync Specific Forum
  • Ford Edge & Lincoln MKX: Powertrain
    • Ford Edge 3.5L and 3.7L
    • Edge EcoBoost
    • Edge RS
    • Edge ST
    • All Wheel Drive (AWD)
    • Transaxle (FWD)
  • Ford Edge & Lincoln MKX Model Year Specific
    • 2015+ Edge & MKX Generation II
    • 2007-2014 Edge & MKX Generation I
  • Ford Edge & Lincoln MKX: Classifieds & Group Buys
    • Classifieds
  • Test Forum
    • TEST FORUM
  • Ford Edge & Lincoln MKX: Interior
  • Ford Edge News
  • Ford Edge & Lincoln MKX: Recalls, TSBs & Warranty
  • Ford Edge & Lincoln MKX: Generation II Model Year Specific

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Location

Found 1 result

  1. My 2008 AWD Ford Edge appears to have "sticky" transmission in cold weather only. If car is standing outside in low temperatures for long period, the beginning of the ride is troubled with transmission not willing to shift to second gear revving up the RPMs. After period of a minute or so all resolves. It never happens in warm weather or even if car is standing in garage in winter. Any advice on what could cause that and whether there is is any simple remedy? Thanks for advice.
×