Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'powertrain'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Ford Edge Forum
    • Welcome Forum!
    • Forum Help & Site Suggestions
  • Ford Edge Social Forum
    • Lounge
    • Articles, News & Reviews
    • Buying, Leasing & Ordering
    • Dealership & Vendor Experiences
    • Competing Crossovers & Vehicles
    • Facebook Pages
    • Multimedia
    • Owner Impressions
    • Super News Ticker
  • Ford Edge Lincoln MKX Modification and Technical Discussion
    • Accessories & Modifications
    • Ford Edge & MKX Member Builds
    • Alarms, Keyless Entry, Locks & Remote Start
    • Appearance - Detailing, Wash & Wax
    • Audio, Backup, Navigation & SYNC
    • Brakes, Chassis & Suspension
    • Cargo, Hauling, Roof Racks & Towing
    • Exterior & Body
    • Glass, Lenses, Lighting, Mirrors, Sunroof (BAMR), Wipers
    • Interior, A.C., Heat, Interior Trim
    • Recalls, TSBs & Warranty
    • Wheels & Tires
    • Ford Sync Specific Forum
  • Ford Edge & Lincoln MKX: Powertrain
    • 3.5L and 3.7L
    • EcoBoost
    • Edge RS
    • Edge ST
    • All Wheel Drive (AWD)
    • Transaxle (FWD)
  • Ford Edge, MKX Nautilus Model Year Specific
    • 2015+ Edge & MKX Generation II
    • 2007-2014 Edge & MKX Generation I
  • Classifieds
    • Classifieds
  • Test Forum
    • TEST FORUM
  • Ford Edge & Lincoln MKX: Interior
  • Ford Edge & Lincoln MKX: Recalls, TSBs & Warranty

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Found 5 results

  1. I apologize if this topic already exists on this forum--please redirect me if needed. Searched but didn't come across one. I have a 2020 Edge ST with 30K miles. Five months ago during a road trip I began to notice a subtle lag/jolt and wood-like 'thunk/knock' when coasting between 10 and 15 MPH and gently pressing the gas to maintain speed (10-15 MPH). Occurred only in this range--low RPM, low speed. As the months have gone by, this issue persisted--I've developed the ability to trigger it consistently--at low speed/RPM. The last few weeks the issue (lag/jolt and thunk/knock) now appears occasionally when rolling to a stop--occurs about a half second before a full stop. Also appears occasionally in the 35 MPH range. I took the ST into a Ford dealership two weeks ago and was referred to their service advisor who was said to have considerable transmission experience. He had the transmission software reset and asked me to drive the car normally for several days and see what develops. Unfortunately, the issue remains. He asked me to bring the car back if things didn't change, so I intend to see him later this week. Anyone have any thoughts/ideas/recommendations? Many Thanks!
  2. Lately my '08 AWD Edge has been feeling like there's been some hesitation and hard shifts. Took it to the dealer, they can't find anything. 2 weeks later, i'm driving in a small town - slow speed, stop & go and suddenly the ABS, powertrain and traction control lights comes on all at the same time. So I brake, and it feels like i'm braking on ice ( I was only going 10 miles an hour). I stopped the car , turn it off, warning lights are still on. I drive half a mile, and the lights go off one by one. Any idea?
  3. edgetb

    Pic5 Powertrain Fault.01.16.16

    From the album: 2015 Edge Issues

    Powertrain Fault Indicator

    © Copyright

  4. Lately my Edge has been feeling like there's been some hesitation and hard shifts. Took it to the dealer, they can't find anything. 2 weeks later, i'm driving in a small town - slow speed, stop & go and suddenly the ABS, powertrain and traction control lights comes on all at the same time. Traveling 10 miles and hour and putting on the brakes caused them to lock up. I stopped the car, turn it off, warning lights are still on. I drive half a mile, and the lights go off one by one. Any idea?
  5. nubianlori

    Powertrain and engine lights on

    I took my 2008 Edge in to the local NAAPA service center to have them check a possible problem with the ignition. My husband went to start it the other morning and the ignition went "click click click" but the car wouldn't start. He tried it again, and it did the same thing. I tried it and didn't have a problem. He said he's noticed it doing that before. I have never had a problem with it. We looked it up on the internet, and the only thing we could find was the starter might need a new grounding strap. Anyway, I took it in because we were going to drive it from AZ to Kansas in a couple weeks. I also asked them to check all the fluid levels, tire pressure, etc. They called and said they were getting this message--"power to cpm, signal not seeing ground" They told me I should probably take it to a Ford dealer,that they weren't equipped to work on it. They said the rest of the car checked out fine. I go to leave, and notice the engine light is on! Great--what did they do to screw it up? So I went back in, and of course he said I would have to bring it back tomorrow. (It was closing time) So upon leaving the parking lot, I also noticed the wrench that signifies a problem with the powertrain is on! Now I'm afraid of what else they're going to screw up if I take it back there, but I know they have to fix what they broke.(No, neither light was on before I took it there) Does anyone know what in the world they could have possibly done? I am freaking out.....I don't think I should have to pay for their mistakes.....
×