Jump to content
Sign in to follow this  
CivicSi907

'07 Edge AWD SEL "Tire Pressure Monitor Fault" after changing to 20"

Recommended Posts

Hi Guys,

 

about one week after changing my wheels from stock 17" to 20" "Tire Pressure Monitor Fault" blinks up in my Boardcomputer.

 

I checked pressure on all tires (all 56 psi) and its good.

 

I didn't put the TPMS Sensor in the wheels, didn't knew that I have to.

 

Is it possible to reset this fault message or do I have to add the TPMS sensors?

Share this post


Link to post
Share on other sites

In the U.S., it's a federal requirement, so even if it could be turned off with IDS, no one would do it. You will have to install the sensors on the new wheels, sorry :( Should get new band sensors, EBay is a good place to get good prices on them.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In the U.S., it's a federal requirement, so even if it could be turned off with IDS, no one would do it. You will have to install the sensors on the new wheels, sorry :( Should get new band sensors, EBay is a good place to get good prices on them.

 

as you know, I am located in germany! Its only required to new cars build 2014+.

 

Is it possible to turn it off permanent?

Edited by CivicSi907

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am sure a Ford dealer in Germany could do it for you, they may need to talk to HQ to find out how, but they should be able to do it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×