Jump to content
wlepse

2011 SEL My Temp button

Recommended Posts

I never noticed but a buddy riding in the car noticed that the my temp button doesn't light up. When you touch it you hear the beep indicating it changed but it doesn't light like the rest of the buttons like rear/front defroster and dual buttons. Not sure if it is supposed to or not, can anyone confirm what theirs does?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I never noticed but a buddy riding in the car noticed that the my temp button doesn't light up. When you touch it you hear the beep indicating it changed but it doesn't light like the rest of the buttons like rear/front defroster and dual buttons. Not sure if it is supposed to or not, can anyone confirm what theirs does?

It should, I have a 2011 sel & it does, hope that helps :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes and no....yes because at least I know...but no because that means somethings broke :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes and no....yes because at least I know...but no because that means somethings broke :angry:

It's not broke. It's My Ford Touch.

Have you got the latest software update?

You could also reboot the system by pulling fuse 29 and replacing it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK...maybe I need to clarify. I am not referring to the button display state on the MFT 8" screen but the back lighting on the capacitance switch.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK...maybe I need to clarify. I am not referring to the button display state on the MFT 8" screen but the back lighting on the capacitance switch.

Oh. You mean your temperature button not the "MyTemp" button found on Touch screen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Definitely not on the touch screen but I thought it did say "my temp". I'll have to double check later. But on the panel below the touch screen there are the two knobs, on the drivers side there is a button that I think says "my temp" with a red button on one side and a blue on the other. If I press this button there is no orange back light, but if I hit the rear or front defroster it does light.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Definitely not on the touch screen but I thought it did say "my temp". I'll have to double check later. But on the panel below the touch screen there are the two knobs, on the drivers side there is a button that I think says "my temp" with a red button on one side and a blue on the other. If I press this button there is no orange back light, but if I hit the rear or front defroster it does light.

There is only one knob on my panel.

As seen on these images

http://www.ford.com/crossovers/edge/gallery/photos/

Edited by wilsons66604

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wilson - you missed in the title that they have an SEL - so a different stack then yours.

Oh! I re-read all the posts looking for the model but didn't pay any attention to the title.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK...maybe I need to clarify. I am not referring to the button display state on the MFT 8" screen but the back lighting on the capacitance switch.

Also forgot to mention make sure you turn your lights on, so turn your headlight dial all the way to the right, try that & see what you come up with :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well I guess mine isn't working then....tried with lights on in auto and nothing. SO I guess I'll have something for them to look at with the first OC.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm wondering about this myself. I have a 13 sel, and the my temp button does not turn amber when I touch it. It does make the sound though. Should it light up or not?

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

In my MKX, the button lights up normally when headlights are on, but when pressing it, the light does not change. I believe that's how it is designed, just like the fan/seek/scan buttons, a single color LED. All what MyTemp does is quickly set your temp to your preset one, its not like an indicator that tells you have a function turned on (like A/C, Max, recirculate...etc).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×