Jump to content

andreasden77

Edge Member
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

About andreasden77

  • Rank
    New Member
  1. andreasden77

    Slow acceleration and poor speed 2013 Ecoboost 2.0

    Indeed it does although right now I am wishing it did not
  2. andreasden77

    Slow acceleration and poor speed 2013 Ecoboost 2.0

    Put a 0 too much I would think i will be paying around 1000 USD in labor and have to import the new turbo so another lets say 1,700 USd so 2700 USD in total. Sucks but oh well. Any hope it can still be someting that can be resolved without turbo replacement?
  3. andreasden77

    Slow acceleration and poor speed 2013 Ecoboost 2.0

    Looks like it’s a new turbo then I expect 1700 usd for a new turbo plus 1000 to install
  4. andreasden77

    Slow acceleration and poor speed 2013 Ecoboost 2.0

    UPDATE: So it turns out it’s the turbo. P0299 error code and no boost. Confirmed by 2 mechanics (a third, the official Land Rover dealership didn’t detect anything ) 3 questions: I would have thought this would require turbo replacement but a local turbo specialist who diagnosed the fault says it’s possible to replace the “cartridge” (the piece that holds the turbine) and also if needed the exhaust valve (waste gate?. Both obviously much cheaper than turbo replacement but is it feasible with repair and maintenance rather than replacing the turbo? Where would you source parts or turbo? How many man hours does it take to remove and install the turbo? I understand the chasis needs to be separated and hence will require a lot of ma hours? 20? Thanks
  5. Have a Freelander 2 2013 HSE (same as ford edge engine basically, thats why I cam hjere) that has poor acceleration (0-100 kmh in 16 secs), low top speed (around 145 kmh) and generally feel sluggish. 60k kms Beyond that, no symptoms like black smoke, engine performance warnings on the dashboard, engine noise or anything else. What could it be? These are my thoughts: 1) Something with fuel supply: Unlikely, because there is no juttling or poor starting or anything else 2) Some problem with air supply such as leak in the hoses: Could be but would expect some smoke and whisling 3) Turbo malfunctioning: Could be but strange at 60000 km and also no noises 4) MAP sensor malfunctioning: This is what I would believe it is Any thoughts?
×