Jump to content

pulverizer

Edge Member
  • Content Count

    14
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

About pulverizer

  • Rank
    New Member
  1. pulverizer

    Cylinder #2 misfire

    I will see f I can get that done. I really dont know if its a "misfire" issue...have never heard one. I also cant really say it is hesitating noticeably . It feels more like heavy pulling or just not as much get up and go. Never died running or hard starts. Just has the wrench light......and now wrench light comes on every time I drive it. It generally has to move though to get the light on. I really dont know what in the world it can be.........coolant leak? It was slightly low in the reserve once. I did disconnect the coolant line when doing the TSS/OSS so I will watch it...though I really have not drove it as I didnt want to mess up the ECM if it was a coil issue......stresses me out.
  2. pulverizer

    TSS & OSS sensor change & PCU

    Changed the throttle position sensor that controls the throttle body. Still have a light. I guess coils and plugs next....if that dont work I dont know. Maybe ecm after that.....this blows.
  3. pulverizer

    Cylinder #2 misfire

    There are no codes to read. I just changed out the throttle position sensor that controls the throttle body today....still have a wrench light. Clearing the ecm.....see if that helps but I feel it is a bad plug or coil. Would be nice to see a code.
  4. pulverizer

    Cylinder #2 misfire

    Is this an issue on 2010 edges??? I do not have a misfire code...but do have a slight hesitation. I have a wrench light and just did the TSS and OSS, Still have a light so Im doing the plugs and maybe coils but motorcraft coils are so expensive.
  5. pulverizer

    TSS & OSS sensor change & PCU

    Kind of hard to see without a lift, but I am not seeing anything obvious of a ptu failure.
  6. pulverizer

    TSS & OSS sensor change & PCU

    No codes. Im also checking the ptu.....making sure it is not shot. Hear bad things about it.
  7. pulverizer

    TSS & OSS sensor change & PCU

    Pretty sure it cleared this time....but oddly the wrench came back parked with a slight rev of the engine......never did that before....it always had to be moving before. So i did the learning test drive.....and when I returned and hooked up the scanner a flashing traction control light came on....(maybe from moving the steering wheel getting out to hook up scanner) and the same old wrench was still on. Shut it off and restarted and both were gone. Drove again the wrench returned but no traction control light. hmmmmm not sure where to go next. No codes whats so ever
  8. pulverizer

    TSS & OSS sensor change & PCU

    I had tried the reset by taking the neg off and running a gator clip from the positive to neg cable only. So not sure if it cleared as I didnt get any codes with scanner.....no p1000. At least it didnt show up on the scan. I only did the two sensors and the fliter/screen. I will try to reset it again and let it learn the tb again....idle.....ac...etc....then drive. It seems to be running ok but feels almost like it is pulling a trailer or something. It doesnt bog down but feels like lack of power in a way. THe light goes off after every restart but comes right back on when going even only10 feet. Im thinking maybe ETB or plugs but it doesnt die down or it really dont even have the rough idle I have seen on some peoples with limo mode......driving me crazy lol
  9. pulverizer

    TSS & OSS sensor change & PCU

    I finally had the time to change out the TSS and OSS sensors. Everything went well.....and changed the screen out for a new one. Sad part is my wrench light is still on. It seems to be running fine....but light comes on. I did disconnect the battery. Also just the neg for half hr. I cleaned the throttle body and MAF. Any ideas???????? My battery has been collecting corrosion but cleaned it as well. Thought a bad battery connection could have did something.........I guess plugs is next? Or maybe the worst and one of the sensors was a dud? I did notice my mpg went bacl up to 20+......it was showing 14 before I did the job.....hmmmmmm
  10. pulverizer

    TSS & OSS sensor change & PCU

    Thanks....what a great help.
  11. pulverizer

    TSS & OSS sensor change & PCU

    Thanks....I agree. And will do.....thank you.
  12. pulverizer

    TSS & OSS sensor change & PCU

    I am not a mechanic by any means, but have done quite a few repairs myself. I decided to get a quote from the dealership and they are quoting me 1050 for parts and labor. Does this sound reasonable? They said the labor hrs would be 7.5 hrs. Appreciate this forum and the pdfs are very helpful. Thanks
  13. pulverizer

    TSS & OSS sensor change & PCU

    Thank You so much!!!!!!!
  14. pulverizer

    TSS & OSS sensor change & PCU

    Hello Everyone. I think I am having this exact issue with my 2010 Edge. Anyone know why I am not able to open the pdfs (instructions) for changing the TSS & OSS sensors on this thread? I made sure and downloaded adobe reader. TIA..
×