Jump to content

montyvox

Edge Member
  • Content Count

    29
  • Joined

  • Last visited

About montyvox

  • Rank
    New Member
  1. montyvox

    2008 Ford Edge- Loud noise right side of motor

    My Edge has 170K on it- Again it's been happening for a while now, but it's getting louder under a heavier throttle. It's not as bad when it's cold but as it gets warmer you can definitely hear it.
  2. Good morning- I have a 2008 Ford Edge with the 3.5L V6 and I've been hearing this noise coming from the right side of the motor for some time now, but I noticed lately it's getting louder under a heavier throttle. It sounds like when the defrost/ac compressor when it is on and under load, but a majority of the time the A/C or defrost is off, so it's still happening. Anyone have any ideas? Water Pump maybe? Thanks Matt
  3. montyvox

    ABS Light, Wrench & Traction control lights

    Ok sounds good- thanks for the help!
  4. montyvox

    ABS Light, Wrench & Traction control lights

    Ahh, you might be right on that logic! I think that's the issue. Thanks Matt
  5. Good morning- All three of these lights came on when I was on the highway this morning- I'm assuming it's a speed sensor or something. All three came on, stayed on for about 5 minutes, then the ABS and traction control turned off, then eventually the wrench went away. Am I right on that line of thinking that it might be the TSS/OSS sensors? Thanks Matt
  6. montyvox

    Not sure what the issue is

    Yeah, I did get the OEM driveshaft installed- I would want OEM for that versus after market.
  7. montyvox

    Not sure what the issue is

    I can confirm its a driveshaft issue. I don't know if it's a bearing but I know it's shot. $1000 repair.
  8. montyvox

    Not sure what the issue is

    The sound is coming from the right side towards the wheel. At first I thought it was a flat tire. No loss of power.
  9. montyvox

    Not sure what the issue is

    The sound is coming from the right side towards the wheel. At first I thought it was a flat tire. No loss of power.
  10. montyvox

    Not sure what the issue is

    I didn't hear a whine or any grinding sound- just the vibration and like I was driving on a rumble strip. The plugs were changed last summer- the PCV valve hasn't been changed yet- should that be done? My edge has 145K miles on it. This occurred when I would drive and start up the faster I went.
  11. montyvox

    Not sure what the issue is

    I was driving home from work and I got off the highway and all of a sudden I was getting this bad rumbling sound like I either have a flat or I'm driving on a rumble strip. The tire is not flat and when I hit 25/30mph is when the rumble happens again. I think it might be a total PTU failure but I'm not sure. Any ideas?
  12. montyvox

    Not sure what the issue is

    I was driving home from work and I got off the highway and all of a sudden I was getting this bad rumbling sound like I either have a flat or I'm driving on a rumble strip. The tire is not flat and when I hit 25/30mph is when the rumble happens again. I think it might be a total PTU failure but I'm not sure. Any ideas?
  13. montyvox

    The smell......

    It's funny you should mention that, I did get down by the left wheel well last night and I noticed the tiny faint smell. It's not bad, but it is there. I'm sure the cabin filter is due for a change as well. It's the original one.
  14. montyvox

    2008 Ford Edge SE (Engine Problems)

    Ahh, I know the feeling on the TSS/OSS sensors. I had 75 miles to drive home to when that reared it's ugly head. No fun!
  15. montyvox

    The smell......

    Well I had my Edge checked and it's dry as a bone underneath, so it's not the PTU, which is a relief. It might be an interior cabin smell or something else- I've had everything else checked and no leaks, so that's good. It's still very annoying having to deal with this over and over again, but at least it's not leaking. I'll keep checking the seals to watch for leaks.
×