Jump to content
Ford Edge Forum

PTU Leak 2013 Edge LTD AWD

This is a persistent leak immediately following PTU replacement. Just 37 miles after I got it home from the PTU replacement, I noticed it was dripping. The dealer says it is residual trans fluid from when the old PTU failed (blew fluid through the upper valve), and that the residual fluid was dripping onto transmission mount. They cleaned it off and assured me the leak was stopped, but it hasn't stopped dripping in the 2 weeks that followed, so it's back to the dealer for a 3rd visit for this problem. The yellow circle is where it drips, and it looks reddish brown like old transmission fluid. The red circle is a strange hunk of goop that I noticed after I brought it back to have them check the persistent drip after the new PTU was installed. Is that black stuff gasket sealer, or did they try to plug a drip with some kind of sealant? It looks strange to me and I have zero confidence in this dealer's service department.


From the album:

My 2013 Edge Limited AWD

  • 9 images
  • 0 comments
  • 3 image comments

Photo Information for PTU Leak 2013 Edge LTD AWD

Taken with Apple iPhone 6

  • 4.2 mm
  • 1/30
  • f f/2.2
  • ISO 32
View all photo EXIF information

Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×