Jump to content

Custom Search

Welcome to the Ford Edge Forum


Sign In  Log in with Facebook

Create Account
Welcome to the Ford Edge Forum - the largest Ford Edge forum discussion board on the web. You must register to create new topics or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Benefits of membership:
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members
  • Create a photo album and post images. . .and more!
Click here to signup now
 
Guest Message by DevFuse

The official Ford authorized Ford Edge Registry is now live. More here!


Photo
- - - - -

Remote Start Troubleshooting


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 OFFLINE   Manny Domingues

Manny Domingues

    New Edge Member

  • Facebook Member
  • 13 posts

Posted 05 September 2010 - 11:49 AM

Hey all. I have had my New to me 07 Ford Edge SEL for about 7 months. It came with the "additional single-button" key fob for the remote start. (Kind of a pain to have the huge key with the unlock / lock buttons on it and then also the additional remote fob.) I used it during the winter and in the summer. About 3 days ago, it stopped working. It honks 1 time to indicate it received the "Start" command but then Honks 6 times to indicates something is wrong and it doesn't start. Anyone have a manual or know how to fix whatever it is trying to tell me? Any help would be appreciated.







Lose this advertisement by becoming a member. Click here to create a free account.


#2 OFFLINE   07CRUSH

07CRUSH

    New Edge Member

  • Edge Member
  • 196 posts

Posted 05 September 2010 - 02:18 PM

Hey all. I have had my New to me 07 Ford Edge SEL for about 7 months. It came with the "additional single-button" key fob for the remote start. (Kind of a pain to have the huge key with the unlock / lock buttons on it and then also the additional remote fob.) I used it during the winter and in the summer. About 3 days ago, it stopped working. It honks 1 time to indicate it received the "Start" command but then Honks 6 times to indicates something is wrong and it doesn't start. Anyone have a manual or know how to fix whatever it is trying to tell me? Any help would be appreciated.

2 Chirps BRAKE is being pressed, or the HOOD is open
3 Chirps One of the vehicles DOORS are open
4 Chirps TACH not programmed - see dealer
5 Chirps The KEY is in the ignition
6 Chirps The Remote Start System is in SERVICE/VALET mode
If you need more help go to this site::http://www.fordaccessoriesstore.com/GfaWeb/techSpecs.do
where it says-Select Type:Owners guide
_Select Description: Electronics

Edited by 07CRUSH, 05 September 2010 - 02:39 PM.


#3 OFFLINE   Manny Domingues

Manny Domingues

    New Edge Member

  • Facebook Member
  • 13 posts

Posted 05 September 2010 - 11:40 PM

2 Chirps BRAKE is being pressed, or the HOOD is open
3 Chirps One of the vehicles DOORS are open
4 Chirps TACH not programmed - see dealer
5 Chirps The KEY is in the ignition
6 Chirps The Remote Start System is in SERVICE/VALET mode
If you need more help go to this site::http://www.fordaccessoriesstore.com/GfaWeb/techSpecs.do
where it says-Select Type:Owners guide
_Select Description: Electronics


Your response and link saved me. I was searching the web for two days and got nothing but dead ends but now, your response on this forum saved me. Thanks again! Hopefully this response will show up on Google searches to help others as well.

#4 OFFLINE   07CRUSH

07CRUSH

    New Edge Member

  • Edge Member
  • 196 posts

Posted 06 September 2010 - 07:47 AM

Glad I could help :happy feet:

#5 OFFLINE   al303

al303

    New Edge Member

  • Edge Member
  • 6 posts

Posted 08 August 2011 - 09:30 PM

The link is dead. Bummer, because my remote start is stuck in the Service mode also, and I can't find out how to disable it.

#6 OFFLINE   jlong

jlong

    New Edge Member

  • Edge Member
  • 45 posts
  • Location:Katy, TX

Posted 09 August 2011 - 02:41 PM

You have to press the brake pedal and press the remote start button 3 times with the key in the on position.

Edited by jlong, 09 August 2011 - 02:42 PM.


#7 OFFLINE   akirby

akirby

    Ford Edge Legal Resident

  • Moderator
  • 9,973 posts

Posted 09 August 2011 - 03:34 PM

You have to press the brake pedal and press the remote start button 3 times with the key in the on position.


while swinging a dead chicken over your head and chanting "there's no place like home" over and over......
  • Cancel357 likes this

#8 OFFLINE   Jeff L

Jeff L

    New Edge Member

  • Edge Member
  • 2 posts
  • Location:Fredericksburg, VA

Posted 03 December 2011 - 07:55 PM

I had a problem with mine that wasn't mentioned here. Mine beeped once and shut off with the anti theft light blinking fast. After some digging I cam across the .PDF document for the remote start system http://documents.cod....com/701138.pdf (note you will need to register to view the document, takes less than a minute) To resolve my issue I had to reprogram the remote start for Securilock. To do this you need 2 keys to the vehicle. Sitting in the driver's seat with all the doors closed, insert the first one and turn it to the "on" (not run) position and wait for the indicator lights to turn off. then turn the key to "off" and remove it, quickly insert the other key and turn it to "run" wait for the light to turn off then turn it to off and remove it. Now press the button on the remote to start the car. If you did the steps correctly it should start the engine.

#9 OFFLINE   Chris Robert

Chris Robert

    New Edge Member

  • Facebook Member
  • 1 posts
  • Region:Decline
  • Location:Farmington Mo
  • Edge's Year:Decline

Posted 19 December 2016 - 07:01 PM

2 Chirps BRAKE is being pressed, or the HOOD is open
3 Chirps One of the vehicles DOORS are open
4 Chirps TACH not programmed - see dealer
5 Chirps The KEY is in the ignition
6 Chirps The Remote Start System is in SERVICE/VALET mode
If you need more help go to this site::http://www.fordacces...eb/techSpecs.do
where it says-Select Type:Owners guide
_Select Description: Electronics

my car honks 3 time but the hood and all the doors are shut



#10 OFFLINE   jimmydark333

jimmydark333

    New Edge Member

  • Edge Member
  • 1 posts
  • Region:U.S. Southern Atlantic
  • Location:Charleston SC
  • Edge's Year:2015

Posted 04 January 2017 - 09:19 AM

2015 Edge eco boost ..... the engine continues to run after I turn it off  any ideas 






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users