Jump to content
Cesar F

Instruments Panel drains Battery (2008 SEL)

Recommended Posts

Hi everyone, I'm new in this forum.

 

I own a 2008 Ford Edge SEL.

 

I'm having issues with a battery drain that occurs while the car is parked and the ignition is OFF.

 

I charged the battery (slow charge of 3 amps) during the weekend and tested the alternator on Monday.

 

Both battery and alternator are OK.

 

Then, with a multimeter, I tested every fuse, under the hood and inside the driver's compartment.

 

I'm having a reading of 0.7 amps (car parked, ignition OFF, every door closed, etc) with every fuse of the car connected, BUT it goes down to 0.01 amps when I disconnect fuses #5 and #26.

 

Both of them have something to do with the instruments panel.

 

So, does anyone knows if the instruments panel has a relay that I could take a look at and/or can point out what else can I do to solve this.

 

Thanks in advance!

Share this post


Link to post
Share on other sites

First things first.  How old is the battery and how do you know it’s good?

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 hours ago, akirby said:

First things first.  How old is the battery and how do you know it’s good?

It is 3 months old, charged it all weekend and it keeps its charge, unless it stays connected to the car.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×