Jump to content

Custom Search

Photo
- - - - -

Official Release of V3.0 for SYNC3 Has Begun


  • Please log in to reply
73 replies to this topic

#61 OFFLINE   omar302

omar302

    Ford Edge Addict

  • Edge Platinum Member
  • 1,985 posts
  • Region:Middle East
  • Location:Qatar
  • Edge's Year:2016

Posted 11 April 2018 - 02:56 AM

ford.owner.site stopped showing any updates for MFT for some time now. The only official way to update it to go to a dealer. Alternatively, you can find the files & download them for other sources. As far as I know, there are no real advantages for V3.10 over V3.8. Here is one source, you'll need the US version.









Lose this advertisement by becoming a member. Click here to create a free account.


#62 OFFLINE   akirby

akirby

    Ford Edge Legal Resident

  • Moderator
  • 10,933 posts

Posted 11 April 2018 - 08:12 AM

If you really had MFT 2.3 you would be pulling fuses every 2-3 days. I don’t recall anything significant in 3.10 so I wouldn’t worry about upgrading.

If it ain’t broke, don’t fix it!

#63 OFFLINE   chefduane

chefduane

    Ford Edge Enthusiast

  • Edge Platinum Member
  • 730 posts
  • Region:U.S. Southern Plains
  • Location:Dallas, TX
  • Edge's Year:2011

Posted 11 April 2018 - 11:32 AM

I think you're right about that.  I'm not going to try to upgrade.

 

I did get notice that my ELM327 OBDII will be delivered today.  When I get it I'm going to try do a camera recalibration and hope to restore the gridlines.  I'll post my results. 



#64 OFFLINE   chefduane

chefduane

    Ford Edge Enthusiast

  • Edge Platinum Member
  • 730 posts
  • Region:U.S. Southern Plains
  • Location:Dallas, TX
  • Edge's Year:2011

Posted 11 April 2018 - 08:44 PM

Success!!  The ELM327 adapter came and I ran the Backup Camera Recalibration procedure (there's a utoob vid out there on exactly how to do it) and my gridlines are back!!  Yay!  Thanks for all the help guys!!

 

I'll try not to be tempted to start futzing with other stuff with Forscan!


  • omar302 likes this

#65 OFFLINE   chefduane

chefduane

    Ford Edge Enthusiast

  • Edge Platinum Member
  • 730 posts
  • Region:U.S. Southern Plains
  • Location:Dallas, TX
  • Edge's Year:2011

Posted 12 April 2018 - 04:14 PM

OK, so is Ford playing some kind of cruel joke here?  Last night I run the recalibration procedure and gridlines re-appear and everything is fine  This morning I drive around a bit then need to shift to reverse, AND NO GRIDLINES! WTF?  I will run the procedure again in awhile and hope that I sticks this time.  If not, I have no explanation for what is going on.



#66 OFFLINE   jmr061

jmr061

    Ford Edge Member

  • Edge Member
  • 402 posts
  • Region:U.S. Great Lakes
  • Location:Upper Midwest
  • Edge's Year:2016

Posted 12 April 2018 - 04:17 PM

Could you take the discussion of MFT and gridlines to its own thread please.  This is about SYNC3 and the V3.0 software being released.  I really hate getting notifications that aren't related to it.  Plus you might get better input to help solve your issue.  Thanks


  • 1004ron likes this

#67 OFFLINE   chefduane

chefduane

    Ford Edge Enthusiast

  • Edge Platinum Member
  • 730 posts
  • Region:U.S. Southern Plains
  • Location:Dallas, TX
  • Edge's Year:2011

Posted 12 April 2018 - 05:23 PM

No problem. Sorry about that. Will start another thread.



#68 OFFLINE   jmr061

jmr061

    Ford Edge Member

  • Edge Member
  • 402 posts
  • Region:U.S. Great Lakes
  • Location:Upper Midwest
  • Edge's Year:2016

Posted 15 April 2018 - 10:25 PM

Rumor is WAZE released an update for IOS users today and that it now works stand-a-lone with Sync3 V3.0 via applink.  I haven't personally tried it yet.



#69 OFFLINE   FordGuy1

FordGuy1

    New Edge Member

  • Edge Member
  • 54 posts
  • Region:U.S. Southern Atlantic
  • Location:SC
  • Edge's Year:2017

Posted 16 April 2018 - 08:58 AM

Rumor is WAZE released an update for IOS users today and that it now works stand-a-lone with Sync3 V3.0 via applink.  I haven't personally tried it yet.

I just updated Waze this morning and tried it on my 2017 Ford Edge Titanium running Sync3 v3.0 (with Navigation) and it did not show up in the AppLink. iPhone 7 connected to USB and Waze running on phone.

 

iHeartRadio now works without the need of the iHeart for Auto.

 

April 17 addition:  I tried again to get Waze to work and succeed. I had to have Sync update mobile apps serval times and then reconnect the phone by USB and it then worked. I then turned off the car and left it to go into the house and add favorites to Waze, when I returned and tried it again it worked fine. 

 

Is there a way in Waze to use the address of contacts that are on your phone? *** I found out how to do this ***

 

Also found out that if my phone is connected to bluetooth and I connect my wife's by USB Waze will work from her phone. The thing is that while using Waze that's connected to her phone and inputting a destination on the car display there is a clicking sound for each input. If I switch her phone to bluetooth connection and use Waze by the USB then there is no clicking sound.

 

I hope in future revision to either Ford or Waze that the buttons on the bottom of the car display when using Waze would scroll down like when using the Ford navigation, this allows the map display to be bigger.


Edited by FordGuy1, 18 April 2018 - 09:42 AM.


#70 OFFLINE   omar302

omar302

    Ford Edge Addict

  • Edge Platinum Member
  • 1,985 posts
  • Region:Middle East
  • Location:Qatar
  • Edge's Year:2016

Posted 16 April 2018 - 10:48 AM

I read that the Waze update on ios only work on Sync 3 with Navigation. The Nav icon would be replaced by Waze.
  • WWWPerfA_ZN0W likes this

#71 OFFLINE   jmr061

jmr061

    Ford Edge Member

  • Edge Member
  • 402 posts
  • Region:U.S. Great Lakes
  • Location:Upper Midwest
  • Edge's Year:2016

Posted 16 April 2018 - 11:14 AM

I can't get it to work on either nav or non nav that I have.  Read plenty of people have it working on both nav and non nav though.


  • WWWPerfA_ZN0W likes this

#72 OFFLINE   veener79

veener79

    New Edge Member

  • Edge Member
  • 33 posts
  • Region:U.S. Great Lakes
  • Location:Chicago Area
  • Edge's Year:2018

Posted 21 July 2018 - 02:32 PM

I just bought at 2018 Sport with Nav.  I got it home and connected it to my home Wifi while in the garage.  My Wifi router is right on the other side of the wall.  It shows there is an update to JR3T-14G423-CA software.  It starts to download and I get this error "Previous Scan was incomplete, please try again when convenient".  

Is this normal to get this error a few times?  Will it auto update while the car is off?  



#73 OFFLINE   akirby

akirby

    Ford Edge Legal Resident

  • Moderator
  • 10,933 posts

Posted 21 July 2018 - 03:58 PM

Wi-if updates still don’t work. You need to go to owner.ford.com and use a USB drive for now.

#74 OFFLINE   veener79

veener79

    New Edge Member

  • Edge Member
  • 33 posts
  • Region:U.S. Great Lakes
  • Location:Chicago Area
  • Edge's Year:2018

Posted 23 July 2018 - 07:24 PM

Wi-if updates still don’t work. You need to go to owner.ford.com and use a USB drive for now.

 

I did look and it showed my system is up to date on their site.  But my car is saying it has an update.  It is so weird.  I have a ticket open with Ford.  






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users